گروهی از محققان دانشگاه سنگاپور و آمریکا موفق به کشف نانو ذرات پلیمری شدهاند که نشر طولانیتری در تصویربرداریهای زیستی پس از قطع منبع نوری دارند. ذراتی که انرژی فوتون را از طریق نقصهای شیمیایی ذخیره می کنند و نور را در محدوده طول موج مادون قرمز برای شش دقیقه نشر میدهند، که میتواند برای تصویر برداری ساختارهای زیستی مثل غدههای لنفاوی و تومورها مورد استفاده قرار بگیرد.
معمولا از تابش ذاتی نانوذراتی در محدوده طول موج مادون قرمز که پراش کمی دارد و به راحتی به بافتها نفوذ میکند، برای تصویر برداری استفاده میگردد. نور نزدیک به مادون قرمز همچنین اثر اتوفلورسانس زیستی را کاهش میدهد.
محققان موفق به کشف نانوذرات پلیمری نیمههادی (SPNs) شدند که مبتنی بر پلی(فنیل وینیلن) است و پستاب طولانی مدتی دارد. این ذرات جزء مواد فوتونیک فعال نوری بوده و ابعاد آن کمتر از ۴۰ نانومتر میباشد، به طور کامل آلی و زیست تخریب پذیر بوده و حاوی مواد زیستی بی خطر و غیر سمی هستند. شدت پستاب این نانوذرات ۱۰۰ برابر بیشتر از ذرات معدنی رایج میباشد. این نانوذرات پلیمری دارای طولانیترین طول موج یعنی ۷۸۰ نانومتر، بلندترین نیمه عمر یعنی ۳۹۶ ثانیه هستند.