محققان دانشگاه رایس موفق به سنتز نانوذرات متخلخل کروی از جنس سیلیکات و کلسیم شدند که بهصورت فیلم نازک و پلاکت در میآید؛ این نانوذرات در معرض فشار سفت میشوند. یافتههای این گروه نشان داد که درصورت افزایش ابعاد ذرات به ۵۰۰ نانومتر، ساختار محصول نهایی صلبتر شده و زمانی که تحت فشار قرار میگیرد، احتمال ترک خوردن آن کاهش مییابد.
این ساختار متخلخل بوده و میتوان از آن بهعنوان واحد سازنده برای تولید مواد خودترمیم شونده، رهاساز دارو، عایق، مواد ساختمانی و سرامیک استفاده کرد.
محصول پیشنهادی: دریچه منهول کامپوزیت
لازم به اشاره است محصولات تولید شده از نظر کیفیت قابل رقابت با مشابه خارجی بوده و قابلیت عرضه در بازارهای بین المللی مطابق با استانداردهای جهانی را دارا می باشد .
شرکت پتروشیمی تخت جمشید پارس عسلویه یکی از نمونه های موفق مشارکت خارجی در کشور می باشد که علی رغم تحریم های ظالمانه بر صنایع پتروشیمی ایران توانسته تولید گریدهای جدید را با حضور کارشناسان ژاپنی به انجام رساند و این در حالیست که این امر پس از تحریم توسط هیچ شرکت پتروشیمی صورت نگرفته است .
روزبه شهسواری و همکارانش ذرات متخلخلی بین ۱۵۰ تا ۵۵۰ نانومتر ساختند که حفرههای موجود روی آن در حدود پهنای یک رشته DNA است.
این گروه در ادامه، ذرات را به هم متصل کرده و ورقها و پلاکتهای میکرومقیاس تولید کردند. نتایج یافتههای آنها نشان داد که ذرات بزرگتر، ۱۲۰ درصد مستحکمتر از ذرات ریز هستند؛ این آزمایش ۹۰۰ بار تکرار شد.
روزبه شهسواری از محققان این پروژه میگوید که شواهد بسیاری جمعآوری شده که نشان میدهد افزایش ابعاد ذرات از ۳۰۰ به ۵۰۰ نانومتر موجب تغییر خاصیت محصول از حالت شکننده به انعطافپذیر میشود. نکته جالب توجه این است که اندازه حفرهها در هر دو حال معمولاً بین ۲ تا ۴ نانومتر ثابت است.