از آنجایی که سطح این نانوذرات طلا مودار است، مواد شیمیدرمانی را میتوان بهصورت شیمیایی و برگشتپذیر به سطح نانوذرات متصل کرد. در این شرایط، تابش نور موجب رهایی دارو از سطح ذرات میشود و خود ذرات نیز در اثر تابش نور گرم شده و موجب از بین رفتن سلولهای سرطانی میشوند.
از دیگر ویژگیهای این نانوذرات آن است که فرآیند خودآرایی آنها را میتوان به عوامل محیطی نظیر حلال، گرما یا pH وابسته کرد. در این روش از نانوذرات طلا استفاده شده اما میتوان ترکیبات مختلف نظیر اکسیدهای فلزی و دیگر فلزات را نیز برای تولید این نانوذرات به کاربرد. سطح نانوذرات را نیز میتوان با استفاده از ترکیبات پلیمری به صورت ساختارهای مودار، پوشش داد.
محصول پیشنهادی: مخزن جی آر پی
شکل نانوذرات نیز علاوه بر کروی بودن، به صورت ساختارهای دیگری نظیر نانومیله، نانولوله یا نانوذرات توخالی در میآید. با این کار امکان افزایش حساسیت به نور مادون قرمز در این نانوساختارها فراهم میشود.
محققان از مولکولهای رنگی برای رهگیری سرنوشت ترکیبات قرار گرفته در این نانوذرات استفاده کردند و دریافتند که این ترکیبات را میتوان بهصورت مستقیم برای از بین بردن سلول سرطانی یا تصویربرداری پزشکی مورد استفاده قرار داد.