تلفن دفتر مرکزی : 02144787934

انواع رزین ها

– رزین های طبیعی

این رزین ها به صورت خام در طبیعت یافت می شوند.
صمغ ها و رزین های فسیلی که همان رزین های طبیعی هستند از حالت سیال و روان تا حالت منجمد و سخت وجود دارند. رزین های کوپال از انواع رزین فسیلی و رزین های شلاک، دامار و کلوفان از صمغ و شیره درختان هستند. امروزه از این رزین ها کمتر استفاده شده و یا فرآیندهای خاصی روی آنها انجام می شود تا به صورت مناسب قابل مصرف شوند. یکی از این انواع، کولتار است که از قطران زغال سنگ به دست می آید. کولتار برای اصلاح رزین اپوکسی و پلی اورتان و برای بهبود مقاومت و نفوذ ناپذیری این رزین ها به کار می رود.

همچنین بخوانید : مخزن فایبرگلاس

رزین های سنتزی:

رزین های سنتزی

امروزه رزین های سنتزی با انواع گوناگون و خواص قابل توجه در مقیاس صنعتی به میزان انبوه تولید می شوند. از انواع رزین های سنتزی می توان به رزین های آلکیدی، کلروکائوچو، اپوکسی، پلی اورتان، اتیل سیلیکات، سیلیکونی، وینیل، آکریلیک، پلی استر، رزین های آمینو و نیتروسلولز که در صنعت رنگ کاربرد بیشتری دارند اشاره نمود.

۱- رزین های آلکید

رزین های آلکید یکی از متداول ترین و ارزان ترین رزین های سنتزی هستند. رنگ های آلکیدی در مقابل نور خورشید، باران و محیط اسیدی ضعیف مقاومت بسیار خوبی دارند.
رنگ های آلکیدی به تمیزی سطح خیلی حساس نیستند و به سادگی روی سطح می چسبند. رزین های آلکید در مقابل محیط های خورنده، مقاومت بسیار خوبی دارند؛ بخارات کم اسید سولفوریک و یا پاشیدن اسید رقیق در کیفیت و دوام این رنگ‌ها تأثیر چندانی ندارد ولی در صورت افزایش غلظت اسید، این رنگ‌ها هیچ مقاومتی نخواهند داشت.
استفاده از رنگ‌های آلکیدی به هیچ وجه در محیط‌های مجاور با مواد اکسید کننده، اسیدهای آلی و مواد قلیایی توصیه نمی‌شود.

آلکید رزین حاصل واکنش استری شدن یک پلی ال و یک پلی اسید و یک اسید چرب یک ظرفیتی است. در حقیقت رزین آلکید یک پلی استر است که در ساختمان آن اسید چرب یک ظرفیتی وجود دارد. رزین پلی استر سخت و شکننده است ولی وجود روغن یا اسید چرب در زنجیره رزین آلکید قابلیت انعطاف پذیری و دوام رنگ، خاصیت مرطوب کنندگی و قدرت چسبندگی به سطح را بهبود می بخشد و زمان خشک شدن را کندتر می کند.

محصول پیشنهادی: مخزن آب شرب

همان طور که گفته شد آلکید رزین حاصل واکنش استری شدن یک پلی ال و یک پلی اسید و یک اسید چرب یک ظرفیتی است.

☑️ پلی ال؛ الکل هایی هستند که بیش از دو عامل هیدروکسیل دارند. از انواع پلی ال های مصرفی در تولید رزین آلکید می‌توان به گلیسیرین، پنتا اریتریتول و سوربیتول اشاره کرد.

☑️پلی اسید؛ اسیدهای آلی با دو یا چند عامل کربوکسیل و یا انیدریدهای آنها از جمله انیدرید فتالیک، انیدرید مالئیک و آدیپیک اسید که نوع پلی اسید مصرفی در خواص نهایی رزین بسیار مؤثر است. اسید چرب؛ رزین های تولید شده از اسید چرب به دلیل درجه خلوص بالاتر اسید چرب، رنگ روشن تر و مقاومت شیمیایی بالاتری دارند و در عین حال هزینه تولید رزین در این موارد بیشتر است و مشکلاتی از قبیل خورندگی اسید چرب و زنگ زدگی ظرف وجود دارد.

محصول پیشنهادی: دریچه منهول

نوع و مقدار روغن روی خواص رزین از جمله سرعت خشک شدن بیشترین اثر را دارد. هر چه تعداد پیوندهای دوگانه و سه گانه در زنجیره اسید چرب بیشتر باشد، اتصالات عرضی که عامل ایجاد شبکه هستند بیشتر خواهد بود و شبکه سه بعدی سریع تر تشکیل شده و مقاوم تر خواهد بود. روغن سویا، کرچک، نارگیل، بزرک و آفتابگردان از انواع روغن‌های مصرفی در رزین آلکید هستند.

مقاله پیشنهادی: دریچه ضد سرقت

دیدگاهتان را بنویسید