به گزارش خبرنگار ایسنا – منطقه خوزستان، نورالله حسنزاده در همایش فرصتهای سرمایهگذاری و رفع موانع تولید که امروز (دوشنبه، ۶ مردادماه) در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با بیان اینکه خوزستان یکی از استانهای صنعتی کشور محسوب میشود، اظهار کرد: در این استان پروژههای بسیار بزرگی تاکنون شکل گرفته است که اگر آن را با قیمتهای امروزی محاسبه کنیم، بیش از ۳۰ میلیارد دلار تاکنون در خوزستان سرمایهگذاری شده که بالغ بر ۵۰ درصد آن مربوط به صنایع پتروشیمی و مابقی آن در صنایع دیگر از جمله فولاد بوده است.
وی گفت: یکی از بررسیهایی که ما در حال حاضر در حال انجام آن هستیم، رفع موانع و مشکلات و فرصتهای سرمایهگذاری جدید است. در خوزستان فرصتهای سرمایهگذاری بیشماری وجود دارد که در این میان یکی از فرصتهایی که ایجاد کردهایم و به دنبال آن هستیم تا آن را به ثمر برسانیم، پروژههای ایجاد واحدهای پاییندست پتروشیمی، با هدف ایجاد ارزش افزوده و اشتغال است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان افزود: همچنین به دنبال پروژههایی در حوزه کشاورزی مانند صنایع چغندرقند هستیم. با توجه به اینکه در خوزستان کشت چغندر قند، کشت پاییزه است و آب کمتری مصرف میکند و با توجه به مشکل بحران آبی که در کشور وجود دارد مجوز چهار کارخانه بزرگ قند چغندری را صادر کردهایم که اینها علاوه بر اینکه قابلیت تولید ارزش افزوده را دارند، باعث اشتغال مناسب و افزایش تولید در سایر محصولات کشاورزی مثل گندم میشوند.
وی با بیان اینکه یکی از مزیتهای اصلی خوزستان مربوط به حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی است، عنوان کرد: ما باید این حوزهها را به ارزش افزوده و محصول نهایی تبدیل کنیم. بسیاری از محصولاتی که در حال تولید آنها هستیم، مواد اولیهای هستند که باید آنها را به بخش خصوصی ارائه دهیم.
حسنزاده بیان کرد: خوشبختانه دکتر شریعتی (استاندار خوزستان) و وزیر نفت کمک بسیاری کردهاند و قول مساعد دادهاند که شهرک پتروشیمی سه هزار هکتاری که بین ماهشهر و امیدیه وجود دارد، احداث شود که در این راستا مطالعات آن را آغاز کردهایم و با شرکتهای بینالمللی که تجربه کافی در این زمینه دارند، رایزنی خواهیم کرد تا به یاری خدا در آینده بتوانیم به شرایط ایدهآلی در استان برسیم و از این رهگذر بتوانیم فرصتهای شغلی مناسبی را نیز ایجاد کنیم.
وی با اشاره به چشماندازهای سرمایهگذاری در صنایع کوچک گفت: گرمای خوزستان یا شرایط گردوخاک استان در اختیار ما نیست با وجود این، اتفاقات مثبتی در راستای کاهش اثراتی که این پدیدهها بر سرمایهگذاری در استان میگذارند، در حال رخ دادن است، اما فرصتهای سرمایهگذاری در استان خوزستان آن قدر زیاد است که هم شرکتهای خارجی علاقهمند به سرمایهگذاری هستند و هم سرمایهگذاران داخلی به این امر تمایل دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان خاطرنشان کرد: ارائه فرصتهای موجود، مشوقها، رفع موانع و ارائه بستههای حمایتی از جمله مواردی هستند که میتوانند به واحدهای صنعتی در جهت کمتر آسیب دیدن کمک کنند.