به گزارش ایسنا ، سید امید شهیدی نیا در خصوص لزوم انجام این توسعه بیان کرد: با توجه به اینکه در منطقه موجود، با محدودیت زمینهای قابل استفاده برای طرحهای بالادستی و میانی پتروشیمی مواجه شدهایم، از سال گذشته طرح توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی کلید خورده است.
وی افزود: سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی این طرح را تحت نظر یک مشاور دنبال میکند و تاکنون محدوده شرقی متصل به منطقه اصلی، برای آن انتخاب شده است. این منطقه بالغ بر ۷۰۰ هکتار است که به صنایع بالادستی و میانی اختصاص مییابد. همچنین در این مطالعات ضمن آمایش سرزمین، بخشی از توسعه منطقه را به صورت غیر متصل جانمایی کردهایم که برای صنایع پایین دست و یا تکمیلی اختصاص خواهد یافت.
شهیدی نیا خاطرنشان کرد: در حال حاضر در منطقه موجود ۴۰ تا ۵۰ قطعه زمین، برای صنایع تکمیلی در دسترس داریم اما زمین مناسب و یکپارچهای برای صنایع میانی و بالادست وجود ندارد که ناچار به طراحی طرح توسعه شدهایم. ۷۰ طرح تکمیلی متناسب با زنجیرههای موجود در منطقه را به صورت مطالعه و امکانسنجی شده و آماده اجرا داریم و میتوانیم به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار کنیم که میتوانند در منطقه فعلی آنها را اجرا کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در خصوص ابعاد زیست محیطی این توسعه گفت: یقینا هر صنعتی که بخواهد در کشور ایجاد شود، میبایست مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کند. از این رو مناطقی که در طرح توسعه جدید صنایع پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در نظر گرفته شدهاند کاملا با رعایت موارد زیست محیطی جانمایی شدهاند و سازمان حفاظت محیط زیست بر روند این اجرای طرح نظارت کامل خواهد داشت.
وی افزود: ما برای رعایت ملاحظات زیست محیطی ناچار شدیم منطقه پیشنهادی خود را از ۳۵۰۰ هکتار به ۷۰۰ هکتار کاهش دهیم و بخش دیگری را به صورت منفصل از منطقه اصلی در نظر بگیریم. این دو تکه سازی به جهت حفظ زیست بوم منطقه و الزامی بود که با نظر سازمان محیط زیست انجام دادیم.
شهیدی نیا عمدهترین متقاضیان سرمایهگذاران در مناطق توسعه را ایرانیها عنوان کرد و گفت: هماکنون متقاضیانی برای سرمایهگذاری در منطقه جدید اعلام آمادگی کردهاند؛ این سرمایهگذاران عمدتا ایرانی هستند. همچنین با مذاکراتی که توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی انجام شده، امیدواریم بخشی از این توسعهها با سرمایهگذاری خارجی انجام شود.
وی اظهار کرد: هماکنون مطالعات ۱۰ طرح بالادستی انجام شده و آماده واگذاری به سرمایهگذاران است که میتواند ۷ تا ۸ میلیون تن ظرفیت موجود را افزایش داده و آن را به حدود ۳۳ میلیون تن برساند. ۷۰ طرح پایین دستی ما در زنجیرههای مختلف PVC، پلیاتیلن، پلی استایرن و سایر مواد پلیمری، پلاستیکی هستند.