به گزارش رادیو سهام، آمارهای اعلامی از سوی گمرک نشان میدهد که درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، پتروشیمی و سایر کالاها در سال گذشته بیش از ١٠٠میلیارد دلار بوده درحالیکه ارز مصرفی برای ورود کالا و دریافت خدمات (ارز مصرفی برای توریست، دانشجو و خدمات پزشکی) کمتر از ٩٠میلیارد دلار اعلام شده است. این آمار بهخوبی نشان میدهد که کفه عرضه سنگینتر از تقاضا بوده و کمبودی برای واردات کالا و خدمات وجود ندارد که بخواهد به گران شدن دلار دامن بزند. بررسیها نشان میدهد که گران شدن دلار که پیشبینی میشود روند صعودی آن تا اواخر اردیبهشتماه که تکلیف برجام روشن میشود، ادامه پیدا کند، ٣ دلیل اصلی دارد. دلیل نخست آن به گفتههای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری جمهوریخواه آمریکا مربوط میشود که اعلام کرده تا پایان اردیبهشت از برجام خارج میشود.
محصول پیشنهادی: دریچه منهول کامپوزیت
بهطور قطع اگر قرار بر این باشد که تهدیدهای رئیسجمهوری آمریکا و حضور یا عدم حضور آن در برجام ادامه داشته باشد، حتما شاخصهای اقتصادی تحتتأثیر قرار خواهد گرفت، اما اگر این وضع به حالت ثبات برسد و خبری از خروج این کشور از برجام نباشد، بهطور قطع نباید انتظار داشت که اقتصاد ایران روندی متفاوتتر از سال ۹۶ را رقم بزند.
– اما عامل دوم که چندان بیارتباط به عامل اول نیست به خروج سرمایه از کشور مربوط میشود. نگرانی نسبت به آینده اقتصادی ایران سبب شده که بسیاری از ثروتمندان داخلی درحال حاضر مشغول تبدیل داراییهای خود به دلار و خروج آن از کشور باشند. این روزها حتی برخی خانههای خود را فروخته و داراییشان را به ارز تبدیل و در کشورهای اروپایی سرمایهگذاری میکنند.
– اما عامل سوم مربوط به خریدارانی است که برای کسب سود دست به خرید دلار میزنند؛ عدهای که خرید دلار را وسیلهای برای پسانداز خود قرار داده و انتظار دارند که از این کار سود ببرند. وقتی عده زیادی این کار را میکنند، این انتظار خود به خود محقق میشود. طبیعی است که وقتی این یورش به سمت خرید ارز ایجاد میشود، روند صعودی قیمت دلار ادامه پیدا میکند. در چنین شرایطی افزایش بهای دلار دلایل سیاسی دارد. تنها بهبود روابط سیاسی با دیگر کشورهاست که میتواند به کنترل بازار ارز منجر شود و بهتر است دولتمردان دست وزیر امور خارجه کشورمان را برای انجام مذاکره با کشورهای اروپایی باز بگذارند.
محصول پیشنهادی: مخزن آب