تلفن دفتر مرکزی : 02144787934

نوسان کم دامنه دلاردر سومین روز متوالی

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،به باور یکی از بازیگران باتجربه بازار، با نزدیک شدن به پایان سال میلادی، به‌طور سنتی تقاضای شرکت‌های تجاری افزایش پیدا می‌کند. همچنین با توجه به روند افزایشی قیمت دلار در آذر سال‌های گذشته، تعداد فروشنده‌ها در بازار پایین می‌آید و بیشتر معامله‌گران سعی می‌کنند با احتکار، زمینه را برای رشد بیشتر فراهم کنند.

محصول پیشنهادی: مخزن آب شرب

برخی معامله‌گران نیز انتظار داشتند با عبور دلار از مرز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان میزان نوسانات رشد بیشتری کند و قیمت به سرعت به سطوح بالاتری برساند. این دسته تصور می‌کردند، با شکست یکی از مهم‌ترین مرزهای مقاومتی، تقاضای معامله‌گران فنی به اندازه‌ای افزایش خواهد یافت که زمینه‌ساز بالا رفتن سقف سالانه دلار شود. با این حال، پس از شکست مرز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان، شاخص ارزی هیچ نوسان دو رقمی را به ثبت نرساند و به حرکات محدود در کانال ۴ هزار و ۲۰۰ تومان دلخوش کرد. دلار در تاریخ ۱۹ آذر برای دومین بار از کانال ۴ هزار و ۲۰۰ تومان عبور کرد و با ۱۵ تومان افزایش به قیمت ۴ هزار و ۲۱۲ تومان رسید. پس از این رشد، دلار به ترتیب، در روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه نوسانات روزانه، ۲، ۹ و یک تومانی را تجربه کرد. امری که نشان از آرامش بازار در روزهای پرتقاضای سال دارد.

محصول پیشنهادی: مخزن کامپوزیت

به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که سد راه نوسان‌گیران شد، عرضه متناسب بازیگران بازارساز بود. به گفته بخشی از بازیگران ارزی، بازارساز در روزهای اخیر به سرعت نرخ‌های فروش را در همان ابتدای روز اعلام و اقدام به عرضه می‌کند. به این ترتیب، نوسان‌گیران فرصت زیادی ندارند که با تحرکات خود قیمت‌ها را بالا ببرند. به‌عنوان مثال، در روزهای اخیر دلار با قیمت بالاتری نسبت به نرخ بسته شده روز قبل آغاز به کار می‌کند؛ ولی به سرعت با عرضه بازارساز افزایش بدون پشتوانه از بین می‌رود و قیمت‌ها به تعادل می‌رسند. در کنار این، عده‌ای از فعالان عنوان کردند، عبور دلار از سطح ۴ هزار و ۲۰۰ تومان موجب شد احتیاط معامله‌گران ارزی در بازار افزایش یابد و ولع افزایش قیمت‌ها پایین‌تر بیاید. به گفته یکی از معامله‌گران، بازارساز در پاییز سال‌جاری تعدیل قیمت دلار را از همان ابتدای مهرماه آغاز کرد. این موضوع موجب شد که بخش زیادی از تقاضا در ماه‌های پیشین پاسخ داده شود و قیمت نیز با آرامش بیشتری رشد کند. این در حالی است که بیشتر ظرفیت افزایشی دلار در سال‌های گذشته در آذرماه تخلیه می‌شد.

دیدگاهتان را بنویسید